Anca Grigorescu, partener al firmei de avocatura bpv GRIGORESCU, a sustinut o prezentare cu tema

Anca Grigorescu, partener al firmei de avocatura bpv GRIGORESCU, a sustinut o prezentare cu tema - 19 februarie 2008

Aflat la a 12-a editie, „Wiener Juristengespräche”, un eveniment de marca organizat de bpv Hügel si recunoscut in industria consultantei juridice a avut ca principala tema „Fuziuni si achizitii pe o piata in continua dezvoltare”. In cadrul seminarului care s-a desfasurat intre 1-3 februarie 2008 pe parcursul a 2 zile, au fost abordate probleme de larg interes pentru firme de avocatura si investitori din Europa Centrala si de Est in legatura cu tranzactiile de M&A si in special cu referire la tranzactiile transfrontaliere. Subiectele prezentate de vorbitori au acoperit implicatiile din sfera dreptului concurentei pe care le au Fuziunile si Achizitiile, mecanismele nationale de protectie, modificarile legislative cu privire la impozitare care se aplica in cazul acestor tranzactii, politica europeana cu privire la Fuziuni si structurile dualiste in tranzactiile transfrontaliere.Un beneficiu al prezentei tuturor firmelor de avocatura care fac parte din alianta bpv LEGAL a fost acela ca modificarile legislative cu privire la tranzactiile transfrontaliere prezentate in cadrul conferintei au acoperit multiple jurisdictii din Europa Centrala si de Est printre care: Austria, Romania, Ungaria si Cehia.

In prezentarea sa, Anca Grigorescu s-a axat in principal pe modificarile legislative si structura tranzactiilor specifice tranzactiilor transfrontaliere din Europa Centrala si de Est. In afara aspectelor teoretice, prezentarea a inclus si un studiu de caz pentru Romania. Prin abordarea implicatiilor de drept fiscal si societar, a dreptului de proprietate (in legatura cu domeniul de Real Estate) si propunerea de structuri ale tranzactiilor, prezentarea are o importanta contributie in facilitarea accesului investitiilor in tarile Europei Centrale si de Est.

Pentru mai multe informatii legate de subiectele abordate in cadrul conferintei va rugam sa o contactati pe D-na Anca Grigorescu (anca.grigorescu@bpv-grigorescu.com).