Anca Grigorescu vorbeste despre delimitarea activitatilor independente de cele dependente la TaxEU Forum

Anca Grigorescu vorbeste despre delimitarea activitatilor independente de cele dependente la TaxEU Forum

Anca Grigorescu modereaza sesiunea de dezbatere cu tema Impactul recentelor modificari majore cuprinse in Codul fiscal si al normelor metodologice de aplicare din cadrul evenimentului TaxEU Forum. Aflat la cea de-a zecea editie, TaxEU Forum, cel mai important eveniment national de legislatie si fiscalitate din plan local, se va desfasura in perioada 4-5 februarie 2016.

In cadrul sesiunii pe care o modereaza, Anca Grigorescu va sustine si o prezentare in care va explica cum pot fi interpretate noile criterii de delimitare a activitatii independente de activitatea dependenta in baza clauzelor contractuale.

Prezentarea vizeaza contextul in care noile reglementari fiscale intrate in vigoare in luna iulie a anului 2015 au schimbat conceptele de activitate independenta si activitate dependenta. Daca pana atunci, legea prevedea in principal criteriile in baza carora o activitate era calificata drept dependenta, in prezent aceasta reglementeaza criteriile care definesc o activitate independenta. Dincolo de acest fapt, noua abordare a celor doua concepte ridica o serie de intrebari, cum ar fi: daca o activitate care nu indeplinea in trecut criteriile de dependenta este independenta in lumina noii reglementari, care sunt modalitatile in care ar putea fi indeplinit fiecare criteriu de independenta, cum ar putea fi structurata o relatie contractuala pentru ca activitatea desfasurata in baza ei sa fie sau sa ramana independenta.

Pentru mai multe informatii privind programul si inscrierea la conferinta puteti accesa pagina oficiala a evenimentului www.2016.taxeu.ro.