Avocatii bpv Grigorescu Stefanica implicati in una dintre cele mai recente investitii cu capital de risc din sectorul FinTech la nivel european

Avocatii bpv Grigorescu Stefanica implicati in una dintre cele mai recente investitii cu capital de risc din sectorul FinTech la nivel european - 25 ianuarie 2016

Echipa de avocati bpv Grigorescu Stefanica a oferit consultanta pentru una dintre cele mai recente tranzactii din domeniul tehnologiei financiare (FinTech) de pe scena europeana. Tranzactia a vizat obtinerea de capital in valoare de 8 milioane de euro de catre compania germana Mambu, unul dintre cei mai dinamici furnizori de servicii software bancare.

bpv Grigorescu Stefanica a reprezentat fondul de investitii Acton Capital Partners, care alaturi de fondul CommerzVentures, a oferit o infuzie de capital (seria B) companiei Mambu. Echipa condusa de Anca Grigorescu (Partener bpv Grigorescu Stefanica) a fost implicata in realizarea raportului de due-dilligence care s-a axat pe aspecte de corporate, IT, drepturi de proprietate intelectuala si dreptul muncii, precum si in consilierea cu privire la diverse aspecte tranzactionale.

Capitalul obtinut in acest fel este destinat dezvoltarii si extinderii serviciilor bancare inovatoare pe care Mambu le ofera prin platforma de tip SaaS (Software as a Service) pe care o pune la dispozitia clientilor sai, institutii financiare din intreaga lume. Compania Mambu este prezenta in Romania, avand la Iasi un centru de dezvoltare a serviciilor IT pe care le ofera.

bpv Grigorescu Stefanica nu este pentru prima oara implicata in sustinerea revolutiei digitale din serviciile financiare si a companiilor care au imbratisat ideologia digital-first banking, fiind firma de avocatura care a oferit consiliere in 2015 pentru dezvoltarea monedei digitale bazate pe criptografie, Ether, gandita ca o cripto-moneda asociata platformei virtuale descentralizate Ethereum, a patra cripto-moneda ca valoare in functie de capitalizarea de piata mondiala.