bpv GRIGORESCU a acordat consultanta juridica companiei BIP Grup Romania in tranzactia de 3,3 milioane USD prin care a fost preluata de catre compania britanica International Marketing & Sales Group Limited (IMSG)

bpv GRIGORESCU a acordat consultanta juridica companiei BIP Grup Romania in tranzactia de 3,3 milioane USD prin care a fost preluata de catre compania britanica International Marketing & Sales Group Limited (IMSG) - 24 ianuarie 2008

BIP Grup Romania, lider pe piata romaneasca in domeniul serviciilor de outsourcing in vanzari si marketing a beneficiat de consultanta juridica in contractul de cesiune de parti sociale, incheiat in decembrie 2007 cu compania britanica IMSG (una din cele mai importante companii din Marea Britanie in domeniul serviciilor de vanzari si marketing). Consultanta juridica acordata pe intreaga perioada de desfasurare a negocierilor a inclus aspecte juridice de drept societar, fuziuni si achizitii si de drept fiscal.

In plus fata de consultanta juridica acordata in timpul negocierilor pentru contractul de cesiune de parti sociale, asistenta acordata de bpv GRIGORESCU a acoperit si contractele de management incheiate de catre managementul BIP Grup Romania. O cerinta specifica a companiei cumparatoare a fost aceea ca actuala echipa de management a BIP Grup Romania sa isi continue mandatul pentru o perioada de inca 5 ani, cerinta care este uzuala in sfera serviciilor in care activeaza cele 2 companii.

Conform termenilor contractului, tranzactia dintre BIP Grup Romania si IMSG este un proces in mai multe etape care se va finaliza in urmatorii 3 ani, la sfarsitul carora se va stabili valoarea finala a achizitiei pe baza rezultatelor financiare ale BIP Grup Romania.

Echipa de avocati care a acordat consultanta juridica in aceasta tranzactie a fost condusa de Alexandru Rusu, avocat partener al bpv GRIGORESCU.

„Sunt foarte multumit de calitatea serviciilor de consultanta oferita de echipa de avocati a bpv GRIGORESCU si cred ca o mare parte din succesul acestei tranzactii se datoreaza profesionalismului si implicarii lor. Experienta lor in fuziuni si achizitii si abordarea pragmatica a tuturor situatiilor aparute a fost definitorie in alegerea lor ca si avocati in acest deal ” a spus Eugen Saulea, Director General al BIP Grup Romania.