bpv GRIGORESCU a acordat consultanta juridica companiei EvoBus, unul din cei mai mari furnizori de servicii integrate de pe piata europeana de autobuze si autocare, in tranzactia in valoare de 105 milioane EURO incheiata cu RATB

bpv GRIGORESCU a acordat consultanta juridica companiei EvoBus, unul din cei mai mari furnizori de servicii integrate de pe piata europeana de autobuze si autocare, in tranzactia in valoare de 105 milioane EURO incheiata cu RATB - 28 septembrie 2007

In urma unei licitatii publice organizata de RATB, compania EvoBus (din grupul Daimler) a fost desemnata castigatoare si va livra 500 de autobuze Mercedes–Benz Citaro pentru transportul public din Bucuresti.

O echipa de avocati ai firmei bpv GRIGORESCU, condusa de Anca Parascan, avocat partener, a acordat consultanta juridica companiei EvoBus, unul din cei mai mari furnizori de servicii integrate de pe piata europeana de autobuze si autocare, in tranzactia cu care s-a soldat licitatia publica organizata de RATB pentru innoirea flotei de autobuze destinata transportului urban de calatori. Serviciile de consultanta acordate companiei EvoBus au inclus asistenta juridica pentru pregatirea documentelor de licitatie si consultanta pentru negocierea contractului de achizitie publica.

Conform contractului dintre cele doua parti, incheiat in septembrie 2007, primele 50 de autobuze Mercedes – Benz Citaro vor fi livrate pana la sfarsitul lunii decembrie 2007 urmand ca restul de 450 de autobuze sa fie livrate conform graficului agreat pana la sfarsitul anului 2009. Acesta este al doilea contract semnat intre EvoBus si RATB dupa prima comanda pentru 500 de autobuze Mercedes Benz Citaro din 2005.

„De obicei, tranzactiile de achizitii publice se pot prelungi foarte mult datorita numeroaselor clarificari cerute de participanti sau de contestatiile facute de acestia. Spre deosebire de alte tranzactii de acest gen, cea dintre EvoBus si RATB s-a desfasurat fara probleme datorita profesionalismului oamenilor implicati in proces, astfel incat tranzactia s-a incheiat in mai putin de 4 luni” a declarat Anca Parascan.