bpv GRIGORESCU a acordat consultanta juridica in tranzactia de vanzare a Best Distribution (companie a RTC Holding) catre compania greaca CD Media

bpv GRIGORESCU a acordat consultanta juridica in tranzactia de vanzare a Best Distribution (companie a RTC Holding) catre compania greaca CD Media - 15 noiembrie 2007

RTC a finalizat negocierile pentru vanzarea Best Distribution, companie de import si distributie de jocuri pentru console si PC catre CD Media, un important jucator regional in acest domeniu. bpv GRIGORESCU a acordat consultanta ambelor parti implicate in tranzactie.

Echipa formata din Catalin Grigorescu, avocat partener si Raluca Ittu, avocat colaborator de la societatea bpv GRIGORESCU, a acordat consultanta juridica companiilor RTC Holding si CD Media in legatura cu vanzarea Best Distribution. In urma negocierilor, CD Media, un important jucator regional in distributia de jocuri pentru console si PC-uri, a preluat un pachet de 40% din actiunile Best Distribution urmand ca in termen de 6 luni sa isi exercite optiunea de preluare pentru restul de 60%.

Aceasta este a doua tranzactie in care RTC Holding lucreaza cu bpv GRIGORESCU dupa consultanta acordata la inceputul anului in legatura cu vanzarea PayStore catre Paypoint plc, cea mai mare companie de plati cash si pe internet din Marea Britanie si Irlanda.
Serviciile de consultanta oferite de bpv GRIGORESCU celor doua parti implicate in tranzactie au constat in intocmirea si revizuirea contractelor, asistenta si mediere pe parcursul negocierilor si finalizarii contractului precum si asistenta pentru inregistrarea tranzactiei.

„Suntem foarte multumiti ca am fost alesi sa acordam consultanta si in aceasta a doua mare tranzactie a RTC Holding iar colaborarea de pana acum demonstreaza ca angajamentul nostru de a cunoaste in detaliu business-ul clientilor nostri si de a urmari excelenta in relatiile de parteneriat a fost o alegere buna” a declarat Catalin Grigorescu, avocat coordonator la bpv GRIGORESCU. El a mai spus ca „spre deosebire de majoritatea proiectelor noastre, faptul ca in acest caz am fost consultanti pentru ambele parti ne-a determinat sa adoptam o pozitie de mediere a negocierilor dintre cele doua parti si nu sa reprezentam interesul unei singure parti. In ceea ce priveste domeniile noastre de expertiza, tranzactiile M&A sunt in continuare unul din obiectivele si directiile noastre de dezvoltare. Am construit o echipa buna de avocati cu o experienta semnificativa in tranzactii M&A si suntem pregatiti sa exploatam potentialul pietei in ceea ce priveste acest tip de tranzactii. Drept urmare, ne asteptam ca acest departament sa contribuie cu mai mult de 40% in totalul cifrei de afaceri estimata pentru acest an, care previzionam ca va depasi 2 milioane de EURO”.