bpv GRIGORESCU a acordat consultanta juridica pentru proiecte de achizitii publice in valoare de peste 1,5 miliarde de euro

bpv GRIGORESCU a acordat consultanta juridica pentru proiecte de achizitii publice in valoare de peste 1,5 miliarde de euro - 6 mai 2009

Valoarea proiectelor de achizitii publice in care bpv GRIGORESCU a fost implicata in ultimii doi ani a depasit 1,5 miliarde de euro. De la infiintarea societatii in 2006, valoarea proiectelor de achizitie publica in legatura cu care bpv GRIGORESCU a acordat consultanta depaseste 2,8 miliarde de euro.

Proiectele cu cea mai mare notorietate in care societatea a fost implicata includ achizitia de o mie de autobu-ze de catre RATB sau procedurile legate de achizitia a o suta de tramvaie, procedurile legate de achizitia echipamentelor pentru emiterea pasapoartelor biometrice, proiectul RoEduNet sau achizitia de sisteme infor-matice si solutii ERM de catre autoritati centrale precum Ministerul Finantelor, Ministerul Sanatatii sau Ministe-rul Justitiei. De asemenea, echipa bpv GRIGORESCU a fost implicata in proceduri legate de reabilitarea tron-soanelor de cale ferata Bucuresti-Campina si Bucuresti-Constanta, precum si in proiectele de infrastructura rutiera aflate in pregatire in acest moment.

„Activitatea noastra a vizat, in general, consilierea ofertantilor din sectorul privat care pot profita de capacitati-le noastre multidisciplinare. Succesul echipei noastre se datoreaza abilitatii de a pune la dispozitia clientului nu numai cunostintele in domeniul de reglementare al achizitiilor publice, dar si abilitatile de structurare corpo-ratista si fiscala, precum si know-how-ul in functionarea mecanismelor bugetare. Pentru multi dintre clienti actionam si ca manageri de proiect in organizarea din punct de vedere juridic a participarii la procedurile de achizitii publice. În cele din urma, cand nici o alta varianta nu mai ramane la dispozitia partilor, ne asistam clientii in proceduri litigioase,” a declarat Catalin Grigorescu, avocat coordonator al bpv GRIGORESCU.

Achizitiile publice reprezinta pentru bpv GRIGORESCU un domeniu principal de activitate, ponderea onorarii-lor obtinute in legatura cu astfel de proiecte mentinandu-se constant de-a lungul anilor in jurul valorii de 10-12% din totalul onorariilor. În anticiparea intensificarii activitatii de achizitii publice societatea a intarit echipa prin adaugarea a doi noi avocati de la inceputul anului.

bpv GRIGORESCU a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro, cu 30% mai mare fata de anul precedent.