bpv GRIGORESCU a reprezentat cu succes societatile EvoBus si BRD Sogelease in actiunea inaintata impotriva deciziei CNSC referitoare la licitatia pentru autobuze organizata in Timisoara

bpv GRIGORESCU a reprezentat cu succes societatile EvoBus si BRD Sogelease in actiunea inaintata impotriva deciziei CNSC referitoare la licitatia pentru autobuze organizata in Timisoara - 31 martie 2010

Echipa bpv GRIGORESCU, coordonata de avocatii parteneri Liz Minea (Litigii) si Anca Parascan (Achizitii Publice), a obtinut pentru clientii EvoBus Romania S.R.L. si BRD Sogelease IFN S.A. o decizie irevocabila a Curtii de Apel Ploiesti ce permite celor doua societati incheierea contractului de achizitie publica cu Regia Autonoma de Transport Timisoara pentru livrarea a 31 de autobuze si autocare.

Regia Autonoma de Transport Timisoara a initiat in 2007 procedura de achizitie publica pentru furnizarea si intretinerea de autobuze si autocare cu o valoare estimata la 11,2 milioane Euro. Contractul a fost adjudecat de consortiul EvoBus – BRD Sogelease, dar rezultatul procedurii de achizitie publica a fost contestat la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) de unul dintre participantii la licitatie declarati necastigatori. CNSC a admis contestatia candidatului necastigator, insa prin decizia irevocabila data de Curtea de Apel Ploiesti, castigarea licitatiei de catre EvoBus – BRD Sogelease a fost considerata conforma cu legislatia achizitiilor publice.
“Ne bucuram ca dupa o lupta indelungata, care a presupus aspecte procedurale si de fond complexe, inclusiv stramutarea dosarului la alta instanta, de la Timisoara la Ploiesti, echipa noastra a castigat litigiul in numele clientilor nostri, care se pot concentra acum, impreuna cu autoritatea contractanta, asupra contractului si a implementarii acestuia,” a declarat Liz Minea.
“Acest succes reprezinta o alta confirmare a faptului ca am luat decizia corecta sa ne concentram pe litigii administrative in domeniul achizitiilor publice, beneficiind in acelasi timp de vasta experienta acumulata in mai bine de 10 ani de practica de consultanta in domeniul achizitiilor publice,” a declarat Anca Parascan.

Achizitiile publice reprezinta pentru bpv GRIGORESCU un domeniu principal de activitate, ponderea onorariilor obtinute in anul financiar 2009 in legatura cu proiecte de achizitii publice crescand la circa 16,5% din totalul onorariilor.

***

EvoBus Romania SRL este o filiala a EvoBus GmbH, cea mai mare societate afiliata Daimler AG in Europa, si cel mai important furnizor de autobuze si autocare de pe piata europeana.

BRD Sogelease IFN S.A. este filiala de leasing a BRD-Groupe Société Générale S.A.

bpv GRIGORESCU este o societate romaneasca de avocati care ofera servicii de consultanta juridica si reprezentare in domeniile de dreptul concurentei, drept bancar si financiar, drept societar si comercial, litigii si arbitraj, dreptul muncii si pensii, energie, mediu si autorizatii, drept european, fuziuni si achizitii, achizitii publice si concesiuni, drept imobiliar si al constructiilor, drept fiscal. bpv GRIGORESCU este membru fondator al bpv LEGAL, o alianta de societati independente de avocatura in domeniul comercial, reprezentata in Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Praga si Viena, care ofera servicii de consultanta juridica multijurisdictionala in Centrul si Estul Europei.