bpv GRIGORESCU dezvolta practica de Litigii si Arbitraj prin atragerea in echipa a unui nou partener

bpv GRIGORESCU dezvolta practica de Litigii si Arbitraj prin atragerea in echipa a unui nou partener - 20 ianuarie 2009

Incepand cu luna ianuarie 2009, practica de Litigii si Arbitraj cunoaste o dezvoltare importanta care va completa serviciile actuale de consultanta juridica oferite de bpv GRIGORESCU. Domeniul de practica va fi condus de catre Liz Minea care a devenit de la inceputul anului partener in societatea noastra.

Decizia de a dezvolta domeniul de Litigii si Arbitraj a fost urmarea cresterii cererilor venite de la clienti pentru reprezentarea in litigii si arbitraj cat si a nevoii de a completa serviciile de consultanta cu expertiza substantiala in litigii care sa ne permita sa recomandam clientilor cele mai bune strategii de prevenire a conflictelor.

“Departamentul de Litigii si Arbitraj nu va fi doar o anexa la practica de consultanta existenta ci un pilon principal pentru directia de dezvoltare a societatii noastre. Datorita acestui lucru am cooptat in echipa un partener cu experienta relevanta si semnificativa” a declarat Catalin Grigorescu, avocatul coordonator al bpv GRIGORESCU. “Liz Minea este omul potrivit in virtutea experientei sale de 14 ani in litigii si arbitraj dar si datorita faptului ca are aceeasi abordare cu a noastra in ceea ce priveste implicarea directa in reprezentarea clientilor” a mai adaugat Catalin Grigorescu.

Estimam ca in primul an de functionare in aceasta structura noua, aria de Litigii si Arbitraj sa contribuie cu 15-20% la incasarile firmei.

Experienta acumulata in domeniile de consultanta juridica comerciala, de drept societar si de reglementare constituie un avantaj important pentru dezvoltarea practicii de Litigii si Arbitraj deoarece ne permite sa ne implicam in litigii dintr-un spectru larg de domenii de drept si ne ajuta in intelegerea si adaptarea strategiilor litigioase.

Oferim intreaga gama de servicii de litigii si arbitraj dar ne diferentiem de practicile de litigii ale altor societati de avocati prin accentul pe care il punem pe litigiile administrative, in special cele din domeniile concurenta, achizitii publice si fiscalitate.

Acordam consultanta si reprezentam clientii in toate etapele litigiilor si procedurilor arbitrale, inclusiv in legatura cu proceduri de punere in executare, in urmatoarele domenii specifice: arbitraj comercial, drept societar si insolventa, dreptul muncii, dreptul mediului, asigurari, proprietate intelectuala, raspunderea pentru produse, achizitii publice, drept imobiliar si constructii, urbanism si amenajarea teritoriului, fiscalitate.

Liz Minea va conduce la inceput o echipa de 5 avocati cu expertiza mixta care pot acoperi volumul de munca existent. Fiind vorba de o echipa cu expertiza mixta, alocarea resurselor va fi foarte flexibila, in functie de natura litigiilor cauzate de contextul economic actual. In planurile de dezvoltare ale departamentului este inclusa si recrutarea a inca doi avocati seniori.