bpv Grigorescu Stefanica a asistat IMMOFINANZ in legatura cu achizitionarea unei participatii in S IMMO

bpv Grigorescu Stefanica a asistat IMMOFINANZ in legatura cu achizitionarea unei participatii in S IMMO - 28 septembrie 2018

IMMOFINANZ a achizitionat un pachet de 29,14% din actiunile S IMMO AG listate la Bursa de Valori din Viena pentru un pret total de achizitie de aprox. 390 de milioane de euro.

IMMOFINANZ a incheiat contracte de vanzare-cumparare de actiuni pentru achizitionarea a 19.499.437 actiuni la purtator, reprezentand o participatie de 29,14% in S IMMO AG la data de 18 aprilie 2018. Actiunile au fost vandute de societati din grupul RPR (aproximativ 14,6 milioane de actiuni) si grupul SIGNA (aproximativ 4,9 milioane de actiuni). In urma emiterii aprobarilor privind implementarea concentrarii economice de catre autoritatile de concurenta, finalizarea tranzactiei a avut loc la data de 21 septembrie 2018, impreuna cu transferul actiunilor S IMMO dobandite catre IMMOFINANZ.

bpv Grigorescu Stefanica a asistat IMMOFINANZ, in calitatea sa de cumparator, cu privire la autorizarea concentrarii economice in Romania, inca din faza de pre-notificare si pana la emiterea deciziei de neobiectiune de catre Consiliul Concurentei din Romania (CCR). In particular, bpv Grigorescu Stefanica a oferit asistenta juridica in legatura cu indeplinirea conditiilor de notificare a CCR, a elaborat si inregistrat notificarea privitoare la concentrarea economica la CCR si, de asemenea, a reprezentat cumparatorul in cadrul consultarilor prealabile cu CCR, precum si pe parcursul intregului proces de evaluare a tranzactiei de catre autoritatea de concurenta romaneasca.

Echipa bpv Grigorescu Stefanica condusa de Catalin Grigorescu, Managing Partner, a fost constituita din Cristina de Jonge, Managing Associate, Andreea Carare, Senior Associate si Denisa Postea, Associate.

Suportul juridic oferit de bpv Grigorescu Stefanica a facut parte din activitatea extinsa in legatura cu tranzactia intreprinsa de birourile aliantei bpv Legal din intreaga regiune CEE din Austria, Ungaria, Republica Ceha si Slovacia si Romania. bpv Huegel (Austria) a condus activitatea referitoare la tranzactie, asistand cumparatorul cu privire la toate aspectele legale legate de aceasta, in special cele privitoare la dreptul societar, al pietelor de capital si fuziunilor si achizitiilor, precum si privind autorizarea concentrarilor economice de catre autoritatile de concurenta.

S IMMO este o companie de investitii imobiliare care isi concentreaza activitatea in capitalele din Austria, Germania, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania si Croatia. Portofoliul sau are o valoare de aprox. 2 miliarde EUR, constand in principal din spatii de birouri, centre comerciale si hoteluri, cat si proprietati rezidentiale. In Romania, S IMMO detine cladirea de birouri Sun Offices, centrul comercial Sun Plaza si hotelul Novotel, toate situate in Bucuresti. S IMMO este cotata la Bursa de Valori din Viena (indice ATX de varf).

IMMOFINANZ isi concentreaza activitatea in segmentele de spatii de retail si spatii de birouri din sapte piete de baza din Europa: Austria, Germania, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania si Polonia. Activitatea sa principala se refera la administrarea si dezvoltarea proprietatilor. Portofoliul sau imobiliar are o valoare de aprox. 4,2 miliarde EUR. IMMOFINANZ este listata la Bursa de Valori din Viena (indice ATX de varf) si Varsovia.