bpv GRIGORESCU STEFANICA a consiliat BIP Grup Romania in vanzarea pachetului majoritar de parti sociale catre firma americana SPAR Group

bpv GRIGORESCU STEFANICA a consiliat BIP Grup Romania in vanzarea pachetului majoritar de parti sociale catre firma americana SPAR Group - 26 ianuarie 2012

bpv GRIGORESCU STEFANICA a asigurat consultanta juridica pentru BIP Grup, lider pe piata locala de merchandising, in negocierea contractului de cesiune de parti sociale, incheiat in decembrie 2011 cu compania americana SPAR Group.

In anul 2007, BIP Grup a vandut 50% din capitalul social catre fondul de investitii britanic IMSG. Tranzactia a fost estimata la suma de 3.3 milioane USD si a fost asistata, din punct de vedere juridic, tot de bpv GRIGORESCU STEFANICA. In anul 2011, fondul de investitii britanic a vandut actiunile BIP Grup catre compania americana SPAR Group. Prin noua alianta, BIP Grup vizeaza atat extinderea activitatilor companiei in pietele emergente din sud-estul Europei, cat si securizarea pozitiei sale din piata locala, prin lansarea unor noi oferte de servicii si a unei noi serii de investitii in structura logistica a companiei, inclusiv in dezvoltarea aplicatiilor din sfera comunicationala.

Echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA a fost formata din Alexandru Rusu, avocat partener, si Flavius Florea, avocat colaborator. Consultanta juridica a fost acordata pe intreaga durata a negocierilor si a inclus aspecte juridice de fuziuni si achizitii si de drept fiscal. „Discutiile si negocierile au fost derulate pe parcursul catorva luni de zile, timp in care avocatii bpv GRIGORESCU STEFANICA ne-au sustinut, ca intotdeauna, prin servicii excelente de consultanta juridica.” a declarat domnul Eugen Saulea, director general BIP.
Practica de fuziuni si achizitii a bpv GRIGORESCU STEFANICA are o pondere de peste 30% in practica globala a societatii.

***

BIP Group (Business Ideas Provider Grup Romania) furnizeaza servicii de trade marketing si vanzari. Portofoliul de clienti al BIP include companii importante multinationale din sectorul FMCG: Coca Cola, Phillip Morris, JTI, BAT, Kraft Foods, Nestlé, Interbrands, Ursus Breweries, Overseas, Agroalim, Alexandrion, Metrou, Monte Bianco, De Silva, Zarea etc. In anul 2011, BIP Grup a inregistrat o cifra de afaceri de peste 3,9 milioane euro, in crestere cu 1,8 % fata de anul 2010 si cu 31,7 % fata de anul 2009.

Fiind infiintata in anul 1967, SPAR Group este un puternic jucator international in piata serviciilor de merchandising si marketing, activ in SUA, Canada, Japonia, India, China, Hong Kong, Africa de Sud, Australia, Turcia, Mexic, ca si in pietele emergente din Europa.