bpv GRIGORESCU STEFANICA a consiliat Key Petroleum Ltd cu privire la achizitia Zeta Petroleum Ltd si a subsidiarei Zeta Petroleum Romania

bpv GRIGORESCU STEFANICA a consiliat Key Petroleum Ltd cu privire la achizitia Zeta Petroleum Ltd si a subsidiarei Zeta Petroleum Romania - 4 mai 2011

bpv GRIGORESCU STEFANICA a consiliat compania australiana Key Petroleum Ltd in proiectul de achizitie a 100% din Zeta Petroleum Ltd, asociat unic al Zeta Petroleum Romania. Valoarea estimata a tranzactiei este de 12,74 milioane AUD, cu doua transe suplimentare ce urmeaza a fi platite in functie de atingerea unor tinte operationale.

Achizitia ofera companiei Key Petroleum accesul la zacaminte de gaz natural situate in Romania de pana la 1,65 miliarde de metri cubi si la zacaminte de petrol estimate intre 1 si 4 milioane de barili, precum si la resurse potentiale suplimentare de gaz natural estimate la 8,5 miliarde de metri cubi.

Echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA a fost condusa de catre avocatul coordonator Catalin Grigorescu. Avocatii seniori Cristina Randjak si Nicolae Ursu au avut o implicare majora in aceasta tranzactie.

Proiectul a inclus realizarea unui raport extins de cercetare juridica asupra activelor si drepturilor de explorare si exploatare ale Zeta Petroleum in Romania si consultanta cu privire la aspecte relevante in pregatirea si negocierea documentelor tranzactiei.

Practica de fuziuni si achizitii a bpv GRIGORESCU STEFANICA are o pondere de peste 30% in practica globala a societatii.

***
Key Petroleum Ltd este o companie petroliera australiana cu operatiuni majore in Australia, Marea Britanie, Italia, Suriname si Tanzania, listata la Australia Securities Exchange (simbol ASX: KEY).

Zeta Petroleum Ltd este o companie britanica privata de explorare si productie de petrol si gaze naturale, infiintata in anul 2005, cu sfera de interes in Europa Centrala si de Est. In Romania, Zeta Petroleum detine drepturi de concesiune asupra perimetrelor de explorare si/ sau exploatare Bobocu, Jimbolia si Padureni.