bpv Grigorescu Stefanica a consiliat Riverbed Technology in achizitia Ocedo

bpv Grigorescu Stefanica a consiliat Riverbed Technology in achizitia Ocedo - 5 aprilie 2016

bpv Grigorescu Stefanica a oferit consultanta juridica pentru compania americana Riverbed Technology la achizitia companiei de origine germana Ocedo, cu sedii in Romania si Singapore, prin care isi propune sa isi extinda si sa isi imbunatateasca serviciile bazate pe noile tehnologii, de tipul Software-Defined WAN (SD-WAN).

Cu sediul in San Francisco si filiale in 37 de tari, compania Riverbed dezvolta produse pentru optimizare WAN, adica pentru imbunatatirea performantei aplicatiilor in retelele de arie larga (retele WAN), cum este si Internetul. Prin achizitia Ocedo, care ofera tehnologia de retea sub forma unui serviciu gestionat prin intermediul infrastructurii de tip cloud, Riverbed mizeaza pe furnizarea unui serviciu SD-WAN unic, in care infrastructura IT Riverbed se va combina cu produsele de tip software ale Ocedo. Avantajele oferite de solutiile SD-WAN vizeaza simplificarea proceselor de implementare si administrare a retelelor de tip WAN prin automatizare.

Pentru componenta din Romania a tranzactiei, Riverbed a fost asistat de catre o echipa de avocati condusa de Anca Grigorescu, Partener si formata din Cristina Randjak (Avocat senior coordonator), Nicolae Ursu (Avocat senior coordonator), Alina Melcescu (Avocat senior). Echipa a oferit consultanta juridica, fiind implicata in realizarea raportului de due-diligence cu privire la subsidiara Ocedo din Romania, care a analizat aspecte de drept comercial, drept societar, dreptul muncii, drept imobiliar si drepturi de proprietate intelectuala.

Tranzactia marcheaza o noua colaborare reusita intre bpv Grigorescu Stefanica si firma internationala de avocati Gibson Dunn, dupa ce la inceputul anului 2016 cele doua firme au incheiat tranzactia prin care Joyson Electronics, unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria auto din lume, a semnat contractul de achizitie a producatorului american de sisteme de securitate, Key Safety Systems.

Printre cele mai recente proiecte din domeniul IT pentru care bpv Grigorescu Stefanica a oferit consultanta juridica se numara: investitia de tip serie B a fondurilor de investitii Acton si CommerzVentures in valoare de 8 milioane de euro in compania Mambu, unul dintre cei mai dinamici furnizori de servicii software bancare, dezvoltarea monedei digitale bazate pe criptografie, Ether, precum si proiectele dezvoltate de Google in regiune.