bpv GRIGORESCU STEFANICA a deschis conferinta Restructurarea Asistata 2012

bpv GRIGORESCU STEFANICA a deschis conferinta Restructurarea Asistata 2012

bpv GRIGORESCU STEFANICA a participat, in calitate de partener, la conferinta „Restructurarea Asistata 2012” organizata de HR Manager, in continuarea seriei de evenimente tematice adresate specialistilor de resurse umane din toate industriile. Conferinta a atras o audienta de peste 80 de directori si specialisti de resurse umane din companii multinationale si locale interesati sa afle care sunt provocarile procesului de restructurare in 2012 si care sunt solutiile cele mai eficiente pentru un proces de restructurare de succes.

bpv GRIGORESCU STEFANICA a deschis ziua conferintei prin prezentarea temei “Managementul restructurarilor din perspectiva dialogului social”. Echipa de specialisti Cristina Randjak, Managing Associate si Adina Tataru, Associate au oferit participantilor o analiza aplicata a procedurilor de restructurare din perspectiva dialogului social, cu accent asupra implicarii sindicatelor sau reprezentantilor salariatilor in aceste proceduri, asupra obligatiilor de informare si consultare ale companiilor, asupra modului in care prevederile contractelor colective de munca influenteaza aceste proceduri, precum si asupra modului de gestionare a conflictelor de munca generate de procedurile de restructurare.

“In contextul economic actual, multe companii se confrunta cu necesitatea restructurarii cu implicatii inclusiv la nivelul resurselor umane. Indiferent daca restructurarea resurselor umane se realizeaza prin modificari ale contractelor individuale de munca, transfer de business sau concedieri individuale ori colective, companiile trebuie sa tina cont de cerintele impuse de dialogul social in procesul de restructurare. Contractele colective de munca sau informarea si consultarea angajatilor pot genera avantaje sau dificultati pentru companiile aflate in acest proces, de aceea administrarea optima a tuturor aspectelor dialogului social este un factor esential pentru securizarea si reusita procesului de restructurare initiat.” a declarat Cristina Randjak – Managing Associate, bpv GRIGORESCU STEFANICA.

Conferinta Restructurarea Asistata 2012 organizata de HR Manager a avut loc pe in data de 22 mai 2012. Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati pagina web dedicata acestui eveniment.