bpv GRIGORESCU STEFANICA a obtinut finalizarea unei proceduri de achizitie publica initiata de Compania Nationala de Cai Ferate. Societatea Grup Feroviar Roman (GFR) a fost desemnata castigatoare a licitatiei.

bpv GRIGORESCU STEFANICA a obtinut finalizarea unei proceduri de achizitie publica initiata de Compania Nationala de Cai Ferate. Societatea Grup Feroviar Roman (GFR) a fost desemnata castigatoare a licitatiei. - 4 iulie 2011

bpv GRIGORESCU STEFANICA a obtinut de trei ori consecutiv respingerea cererii de anulare a procedurii de achizitie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Client al societatii de avocatura, Grup Feroviar Roman (GFR) a fost desemnata castigatoarea licitatiei de achizitie de servicii de transport initiata de Compania Nationala de Cai Ferate (CFR). Valoarea estimata a contractului depaseste 21 de milioane de lei fara TVA. Achizitia este finantata de Ministerul Finantelor Publice.

Procedura de achizitie a fost initiata in luna iunie a anului trecut prin publicarea Anuntului de participare nr. 104034/17.06.2010 si Documentatiei de atribuire nr. 9/3/1052/2010. Autoritatea contractanta a incercat de trei ori anularea licitatiei publice, insa de fiecare data CNSC a dispus anularea dispozitiei CFR de anulare a procedurii. În cazul primei decizii CNSC s-a pronuntat chiar Curtea de Apel Bucuresti.

Echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA a fost condusa de catre avocatul asociat Daniel Stefanica, unul dintre coordonatorii departamentului de litigii si arbitraj din cadrul societatii. Avocatul senior Alberto Vaduva a avut o implicare majora in obtinerea celor trei decizii favorabile ale CNSC.

„Desi intotdeauna ne bucura solutiile favorabile in dosarele in care ne asistam clientii, castigarea unui dosar in instanta fiind una dintre satisfactiile complete in munca de avocat, din pacate pentru o parte din clientii nostri si pentru ai altora, litigiile in materia achizitiilor publice sunt tot mai numeroase,” a spus Daniel Stefanica. “Lucrul acesta nu face decat sa impiedice ca activitatile in economie in ansamblu sa revina la un nivel de dinamism si de volum care sa ne permita tuturor, clienti si avocati, sa lucram sustinut si in proiecte importante.”

Achizitiile publice reprezinta pentru bpv GRIGORESCU STEFANICA un domeniu principal de activitate. Ponderea onorariilor obtinute in anul financiar 2010 in legatura cu proiecte de achizitii publice reprezinta circa 7% din totalul onorariilor.

***

Grup Feroviar Roman S.A. este o societate cu capital social integral privat, avand ca obiect principal de activitate prestarea serviciilor de transport feroviar de marfuri si a serviciilor conexe transportului feroviar.