bpv GRIGORESCU STEFANICA a reprezentat cu succes Primaria Municipiului Bucuresti

bpv GRIGORESCU STEFANICA a reprezentat cu succes Primaria Municipiului Bucuresti - 12 ianuarie 2012

Bucureşti, 12 Ianuarie 2012: bpv GRIGORESCU STEFANICA a obtinut pentru Primaria Municipiului Bucuresti o sentinta favorabila impotriva reclamantului Sema Parc S.A., in litigiul initiat de aceasta societate pentru anularea autorizatiei de construire nr. 209/21.06.2010, emisa de catre Primaria Municipiului Bucuresti.

Primaria Municipiului Bucuresti a demarat in anul 2010 un proiect de infrastructura edilitara de mare anvergu-ra menit sa implementeze o solutie integrata de sistematizare a traficului rutier din Bucuresti si zonele adia-cente. O prima etapa prevazuta de acest proiect vizeaza decongestionarea traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, prin crearea unei cai alternative de intrare/iesire de pe autostrada A1, prin construirea unei legaturi intre Splaiul Independentei si autostrada A1. Conform autorizatiei de construire nr. 209/21.06.2010, aceste lucrari impun, printre altele, o solutie de trafic prevazuta pentru supratraversarea Dambovitei.

Sema Parc a solicitat anularea autorizatiei de construire nr. 209/21.06.2010, act administrativ ce prevede au-torizarea, in regim de urgenta, a lucrarilor de construire, pentru ,,penetrare in Municipiul Bucuresti a autostra-zii Bucuresti Pitesti – Splaiul Independentei – Lucrari pregatitoare pod hobanat peste Dambovita intre Str. Piatra Craiului si Sos. Virtutii’’. Incepand cu anul 2006, societatea contestatoare dezvolta un proiect imobiliar in zona Splaiul Independentei-Semanatoarea, iar contestatia depusa de aceasta, in anul 2010, sustine faptul ca solutia de trafic prevazuta pentru supratraversarea raul Dambovita, in cadrul proiectului de infrastructura dezvoltat de Municipalitate, are implicatii nedorite asupra respectivului proiect imobiliar, afectand gradul de functionalitate si profitabilitate a acestuia.

bpv GRIGORESCU STEFANICA a obtinut respingerea solicitarii Sema Parc, instanta de fond considerand-o drept neintemeiata, prin sentinta nr. 4449/22.12.2011, in sensul admiterii continuarii proiectului de infrastructu-ra demarat de Primaria Municipiului Bucuresti. Reclamantul a fost reprezentat in instanta de catre avocatii de la Tuca, Zbarcea & Asociatii.

Echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA a fost formata din Daniel Stefanica, avocat partener, coordonatorul departamentului de litigii si arbitraj din cadrul societatii de avocatura, si avocatul Serban Dumitrescu. bpv GRIGORESCU STEFANICA reprezinta Primaria Municipiului Bucuresti si in litigiile declansate de catre Asociatia Salvati Bucurestiul prin care aceasta incearca sa blocheze in instanta proiectul “Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus”.