bpv Grigorescu Stefanica alaturi de Joyson Electronics in achizitia de $920 milioane a Key Safety Systems

bpv Grigorescu Stefanica alaturi de Joyson Electronics in achizitia de $920 milioane a Key Safety Systems - 8 martie 2016

Avocatii bpv Grigorescu Stefanica au consiliat compania chineza de electronice Ningbo Joyson Electronic Corporation (Joyson Electronics) intr-o tranzactie evaluata la 920 milioane de dolari, in urma careia a fost achizitionata compania Key Safety Systems. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii din sectorul auto de la inceputul anului 2016.

Joyson Electronics, unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria auto din lume, a semnat contractul de achizitie a Key Safety Systems. Key Safety Systems este un producator american de sisteme de securitate pentru industria auto, cum ar fi airbaguri, volane, centuri de siguranta, care isi desfasoara activitatea in 32 de locatii din intreaga lume, printre care se numara si Romania, unde este prezenta in Arad si Hunedoara. Se preconizeaza ca in urma acestei tranzactii va rezulta o companie cu vanzari anuale de 3 miliarde de dolari si aproximativ 20.000 de angajati.

In Romania, Joyson Electronics a fost asistat de echipa de avocati condusa de Anca Albulescu, Partener bpv Grigorescu Stefanica, din care au facut parte Nicolae Ursu (Avocat senior coordonator), Cristina Randjak (Avocat senior coordonator) si Sonia Vigdorovits (Avocat colaborator). Avocatii au realizat raportul de due diligence in ceea ce priveste toate aspectele de drept corporativ, drept comercial, drept imobiliar si dreptul muncii si au oferit consiliere cu privire la diverse aspecte ale tranzactiei, alaturi de firma internationala de avocati, Gibson Dunn. Tranzactia este conditionata de obtinerea aprobarilor necesare conform legislatiei in vigoare si de indeplinirea altor conditii uzuale de incheiere.

Este a doua tranzactie in care bpv Grigorescu Stefanica asigura serviciile juridice necesare pentru achizitiile Joyson Electronics in Romania. In 2014, firma de avocati a oferit asistenta companiei chineze si filialei sale germane, Preh, in procesul de achizitie a companiei Quin, un producator german de elemente ornamentale pentru interiorul autovehiculelor, prezent in Romania prin fabrica din Brasov, in care lucreaza peste 1500 de angajati. Joyson Electronics este o companie multinationala listata la bursa din Shanghai.