bpv Grigorescu Stefanica, avocatii Wienerberger in achizitia unei noi fabrici de caramida

bpv Grigorescu Stefanica, avocatii Wienerberger in achizitia unei noi fabrici de caramida - 26 aprilie 2016

bpv Grigorescu Stefanica a oferit consultanta juridica pentru Wienerberger, cel mai mare producator de caramida si blocuri ceramice din Romania, în cea mai recenta tranzactie a sa prin care Wienerberger a achizitionat afacerea aferenta fabricii de caramida din Berca, Buzau, detinuta de Search Chemicals, o companie cu sediul social în Constanta.

Tranzactia a presupus un transfer de afacere, care include si preluarea de catre Wienerberger a unitatii de productie. Avocatii bpv Grigorescu Stefanica au oferit asistenta juridica pe tot parcursul tranzactiei, analizand cu atentie toate aspectele de drept societar, drept imobliar, resurse naturale, dreptul muncii, drept comercial, dreptul concurentei implicate în procesul de achizitie. Echipa de avocati a fost coordonata de Catalin Grigorescu (Managing Partner) si compusa din Cristina Mihai (Avocat senior coordonator) si Andreea Carare (Avocat colaborator).

„Wienerberger îsi dezvolta activitatea pe piata din Romania la standarde de calitate internationale, unitatile sale de productie fiind printre cele mai moderne din tara noastra. Ne bucuram sa fim alaturi de o echipa atat de dinamica si de preocupata de cele mai noi tendinte si mai inovatoare solutii, asa cum este echipa Wienerberger, cu care lucram de aproape 10 ani.”, a afirmat Catalin Grigorescu.

Prima parte a anului 2016 a marcat o accelerare considerabila a activitatii departamentului de fuziuni si achizitii din cadrul bpv Grigorescu Stefanica, avocatii fiind implicati în încheierea unor tranzactii relevante la nivel regional si international, printre care: achizitia pachetului majoritar din reteaua de clinici stomatologice Dent Estet de catre liderul pietei de servicii medicale private MedLife, achizitia de 920 de milioane de dolari a Key Safety Systems de catre conglomeratul chinez Joyson Electronics, una dintre cele mai mari din domeniul auto din 2016 sau tranzactia prin care compania americana de IT Riverbed Technology a preluat compania germana Ocedo. Pe masa echipei se afla în acest moment proiecte de M&A în desfasurare în sectoarele financiar-bancar, materiale de constructii, agricultura, shipping.