bpv GRIGORESCU STEFANICA a castigat irevocabil pentru FC Universitatea Cluj – Napoca

bpv GRIGORESCU STEFANICA a castigat irevocabil pentru FC Universitatea Cluj – Napoca - 12 decembrie 2011

bpv GRIGORESCU STEFANICA obtine o solutionare favorabila pentru FC Universitatea Cluj – Napoca impotriva actionarului Intop Construction in litigiul initiat de aceasta societate pentru anularea hotararii de majorare a capitalului social al clubului.

Intop Construction, controlata de grupul de firme Impact si omul de afaceri Dan Ioan Popp, a solicitat anularea hotararii prin care FC Universitatea Cluj – Napoca a decis majorarea capitalului social prin conversia datoriilor societatii catre actionarul majoritar in actiuni repartizate in mod corespunzator acestuia din urma. Intop Construction a invocat nerespectarea dreptului sau de preferinta la emiterea actiunilor suplimentare in contul datoriei Societatii.

Prima instanta, Tribunalul Cluj si instanta de apel, Curtea de Apel Cluj au dat castig de cauza reclamantului, considerand ca, atunci cand majorarea capitalului social se face in forma compensarii unei creante certe lichi-de si exigibile asupra societatii cu actiuni, este necesara respectarea dreptului de preferinta a actionarilor existenti.

Recursul formulat de catre avocatii bpv GRIGORESCU STEFANICA a fost solutionat favorabil de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, in sensul admiterii sale si respingerii actiunii in anulare formulate de catre Intop Construction. Instanta a decis ca majorarea capitalului social prin compensarea unor creante ale actionarilor unei societati comerciale, creante certe lichide si exigibile asupra Societatii, cu actiuni ale acesteia reprezinta o conversie a datoriilor societatii in actiuni. Acest procedeu duce la marirea capitalului social prin micșorarea pasivului cu valoarea creantelor compensate, iar pentru acesta nu este necesara respectarea dreptului de preferinta.

Echipa de avocati din cadrul bpv GRIGORESCU STEFANICA a fost formata din Daniel Stefanica, avocat partener, si Raluca Marcu, avocat colaborator.
Ca urmare a acestei decizii irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Florian Walter, actionarul majoritar al clubului sportiv FC Universitatea Cluj detine in acest moment 96,8% din actiunile clubului de fotbal.