bpv Grigorescu Stefanica ofera consultanta in prima investitie de tip private equity din piata de brokeraj de asigurare din Romania

bpv Grigorescu Stefanica ofera consultanta in prima investitie de tip private equity din piata de brokeraj de asigurare din Romania - 10 noiembrie 2015

Avocatii bpv Grigorescu Stefanica au oferit consultanta juridica pentru Otto Broker de Asigurare, unul dintre liderii pietei pe segmentul serviciilor de brokeraj de asigurare, care a atras prima investitie de tip private equity de pe piata de brokeraj de asigurare din Romania, in valoare de pana la 4 milioane de euro.

Investitia este prima de acest fel pe care fondul de investitii de tip private equity The Foundations 1.0 SEE o realizeaza in Romania. In procesul de negociere si stabilire a prevederilor pentru incheierea acordului de investitie, echipa de avocati care a fost alaturi de compania romaneasca si de actionarii acesteia a fost coordonata de Catalin Grigorescu, Managing Partner bpv Grigorescu Stefanica.

Tranzactia a presupus atat aplicarea conceptelor de private equity relevante in astfel de situatii, cat si aplicarea unor prevederi speciale referitoare la evaluarea performantelor si a obiectivelor de business viitoare intr-un mediu de reglementare complex si dinamic, care poate avea un impact semnificativ asupra evolutiei pietei de brokeraj de asigurare.

Investitia este o confirmare a faptului ca piata de brokeraj de asigurare din Romania devine din ce in ce mai sofisticata, iar jucatorii locali isi concentreaza eforturile pentru a-si consolida pozitiile intr-un mediu extrem de competitiv.