Eveniment pe tema restructurarii companiilor, la Brasov

Eveniment pe tema restructurarii companiilor, la Brasov

In actuala conjunctura economica exista numeroase situatii in care restructurarea unei companii este echivalenta cu eficientizarea acesteia, iar procesele de restructurare eficiente pot favoriza pastrarea investitiilor straine in Romania. Astfel, afacerile deja existente vor continua sa genereze profit si vor mentine un numar cat mai mare de locuri de munca.

Pentru a-si manifesta sustinerea fata de companiile ce activeaza in Brasov si in orasele vecine, Camera de Comert si Industrie Romano-Germana si societatea de avocatura bpv GRIGORESCU au lansat Restructurarea companiilor ca tema de discutie pentru antreprenori si manageri, in cadrul unul eveniment desfasurat la Brasov la sfarsitul lunii septembrie.
“Este tot mai evident faptul ca un cashmanagement strict, alaturi de instrumente moderne de controlling in cadrul firmelor constituie premise absolut necesare in vederea restructurarii. Abia atunci cand aceste conditii sunt indeplinite pot fi luate decizii responsabile, atunci se poate decide daca masurile de optimizare a costurilor cu materialele sunt suficiente sau daca trebuie neaparat sa se treaca la reducerea de personal, ” a spus Marko Walde, director general al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana.

Aflate intr-una dintre cele mai dezvoltate zone din Romania, mai strans legate de mersul economiei mondiale, companiile cu capital privat strain din Brasov au fost interesate sa cunoasca si sa discute despre modalitatile cele mai eficiente de a-si eficientiza activitatea.

“Ceea ce trebuie retinut este ca modalitatea concreta de restructurare, la nivelul fiecarei companii in parte, difera de la caz la caz si depinde de o serie de factori: domeniul de activitate, dimensiunea companiei, numarul de angajati, structura clientilor, a furnizorilor, precum si alte elemente caracteristice, ” a spus Anca Grigorescu, avocat partener al bpv GRIGORESCU.

Brasov este unul dintre orasele care a atras cele mai mari investitii chiar si in prima luna a lui 2009, cand au fost inregistrate sume ce se apropie de 60 de milioane de euro, conform datelor inregistrate la ONRC.