Raspunderea manageriala. Riscuri emergente, aspecte juridice si practice

Raspunderea manageriala. Riscuri emergente, aspecte juridice si practice

bpv Grigorescu Stefanica, impreuna cu Otto Broker si Groupama Asigurari au fost gazdele seminarului “Raspunderea manageriala. Riscuri emergente, aspecte juridice si practice”, care a avut loc in data de 16 februarie 2017.

Catalin Grigorescu a adus in discutie aspecte relevante, din perspectiva juridica si comerciala, legate de asigurarea de raspundere manageriala, cunoscuta sub denumirea de polita D&O (Directors & Officers Liability), concentrandu-se pe subiecte precum nivelul de acceptare si de utilizare a politei D&O in companii private si de stat.

El a explicat ca pe masura ce piata romaneasca de asigurari D&O se dezvolta, se pot remarca inca multe lucruri care trebuie clarificate si intelese. Exista o serie de acoperiri valide si de cheltuieli importante pe care politele le pot include si care ofera o protectie reala managerilor in cazul unor pretentii care ar putea veni din partea angajatilor, partenerilor comerciali, a investitorilor sau a altor stakeholderi. De asemenea, exista si asteptari ale managerilor care cauta, prin polite de tip D&O, o modalitate de a se proteja de consecintele financiare ale raspunderii fata de societate si actionari. Acestea trebuie intelese si corelate cu legislatia specifica din Romania pentru a avea o reprezentare clara a situatiilor si a circumstantelor in care administratorii si directorii pot obtine protectia dorita.

Catalin Grigorescu a rezumat punctele esentiale pe care le-a dezbatut cu ocazia acestui seminar, intr-un articol disponibil in limba engleza care poate fi accesat aici.