Seminar PRACTICAL COMPETITION LAW organizat de bpv GRIGORESCU

Seminar PRACTICAL COMPETITION LAW organizat de bpv GRIGORESCU

Respectarea reglementarilor dreptului concurentei ocupa un loc mai important ca niciodata pe agenda managementului de risc al companiilor din toate sectoarele de activitate. Amenzile pentru incalcarea prevederilor dreptului concurentei sunt severe si intr-o continua crestere, putand ajunge pana la 10% din venitul global al companiilor, in timp ce in anumite jurisdictii, urmarirea penala este o amenintare suplimentara. In anul 2007, Comisia Europeana a impus amenzi mai mari de 3,5 miliarde euro pentru implicarea in practici anticoncurentiale si carteluri. Legea este intr-o complexa si rapida schimbare, iar autoritatile europene si nationale de concurenta continua sa isi imbunatateasca si sa isi concentreze abordarea privind punerea in aplicare a reglementarilor privind concurenta.

In acest context, societatile membre ale bpv LEGAL organizeaza in comun o serie de patru seminarii privind dreptul concurentei, care se vor desfasura in jurisdictii importante din Europa Centrala si de Est.

Primul seminar cu tema „Practical Competition Law: Compliance, Leniency and Damages” va fi gazduit de bpv GRIGORESCU, la Bucuresti, pe 29 octombrie 2008, la Hotel Radisson SAS.

Calendarul complet al evenimentelor este:

29 octombrie 2008 in Bucuresti, gazduit de bpv GRIGORESCU
25 noiembrie 2008 in Praga, gazduit de bpv BRAUN HASKOVCOVA
4 decembrie 2008 in Budapesta, gazduit de bpv JADI-NEMETH
22 ianuarie 2009 in Viena, gazduit de bpv HÜGEL RECHTSÄNWALTE

Vorbitorii sunt experti din societati de avocati, implicati activ in acest domeniu. Acestia va vor impartasi din experienta lor si va vor pune la curent cu ultimele informatii detaliate, relevante din punct de vedere comercial, cu privire la aspecte practice de baza ale punerii in aplicare a reglementarilor in domeniul concurentei, permitandu-va astfel sa realizati o autoevaluare in cadrul companiei dumneavoastra, in vederea reducerii riscurilor si diminuarii pierderilor financiare.

Tema seminarului o reprezinta normele europene, aplicabile in toate legislatiile tinta, dar va include si prezentari de aspecte specifice nationale care sunt relevante in jurisdictia in care seminarul este organizat, daca este cazul.

Cine ar trebui sa participe: directori si manageri de top, juristi de companii si specialisti in compliance.

Daca sunteti interesat sa participati la primul seminar ce va avea loc la Bucuresti sau la oricare dintre seminariile ce vor fi organizate in alte locatii, va rugam sa o contactati pe Ştefania Vasiliu, pe adresa de e-mail stefania.vasiliu@bpv-grigorescu.com sau la numarul de telefon (+40 21)264 16 50. Datorita numarului limitat de locuri, participarea dumneavoastra la seminar trebuie confirmata.

Va rugam sa accesati link-ul de mai jos pentru a vedea invitatia ce furnizeaza detalii complete privind acest seminar.